От началото на предизборната кампания до 10,00 часа днес в прокуратурите

...
От началото на предизборната кампания до 10,00 часа днес в прокуратурите
Коментари Харесай

От 165 преписки за купуване на гласове само 7 за президентския вот |

От началото на предизборната акция до 10,00 часа днес в прокуратурите на територията на страната са формирани 165 преписки и 38 досъдебни производства, свързани с нарушавания на политическите права на жителите.

Седем преписки и едно досъдебно произвеждане съдържат данни за нарушавания, касаещи изборите за президент и вицепрезидент, а по отношение на изборите за 47-ото Народно заседание се водят 158 преписки и 37 досъдебни производства, оповестиха от обвиняването. 

36 от досъдебните производства за изключителните парламентарни избори са формирани за предложение на имотна полза за склоняване да се упражни изборното право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция, а 1 досъдебно произвеждане - за осъществени непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. 

Преписките са стартирани по сигнали на жители, ДАНС и от органите на Министерство на вътрешните работи.

За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР